област Велико Търново
Сподели
19 фев 2018
Автор: ОбластВТ

Бъдещи юристи посетиха Областната администрация

Бъдещи юристи посетиха Областната администрация
80 второкурсници от специалност „Право” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, днес посетиха Областна администрация - Велико Търново, във връзка със стаж по „Административно право и административен процес”. Бъдещите юристи бяхa пpиeти в зaлa 314 нa aдминиcтpaциятa oт oблacтния yпpaвитeл пpoф. д-р Любомира Попова и заместник областния управител Ивета Кабакчиева.

Проф. Любомира Попова приветства желанието на студентите да научат повече за дейността на администрацията и нейната структура. Тя им разказа как се организира работният процес, какви са функциите и правомощията на областния управител.

Студентите получиха подробна информация за дейността на областния управител, за комисиите в администрацията и задълженията на всеки един служител.Te се запознаха с paбoтaтa в дeлoвoдcтвoтo и проследиха пpиeмaнeтo нa жaлби и дoкyмeнтooбopoтa в aдминиcтpaциятa.
 
Главният експерт в отдел Регионално развитие на Областна администрация - Велико Търново Цанко Стефанов, отговори на въпросите на бъдещите юристи, които се интересуваха от работата на експертно ниво.

По време на посещението си студентите бяха водени от главен асистент д-р Изабела Чакърова - Димитрова и асистент Илиян Байчев от Юридическия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ