област Велико Търново
Сподели
01 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Георги Недев и членове на МГЕРБ помогнаха при украсяването на мартенско дърво в центъра на В. Търново

Георги Недев и членове на МГЕРБ помогнаха при украсяването на мартенско дърво в центъра на В. Търново
Младите хора раздадоха 140 мартенички, посветени на 140-та годишнина от подписването на Търновската конституцияШарено мартенско дърво ще внася настроение в центъра на Велико Търново през месеца на Баба Марта. Стволът и клоните на стария явор пред Факултета по изобразително изкуство бяха украсени с ръчно изработени червено-бели символи, по инициатива на великотърновския педагог Емилия Михтиева от „Студио Арт Фентъзи“.

Членове на МГЕРБ в старата столица с радост подкрепиха идеята. Въоръжени със стълба, ентусиазъм и настроение, младите хора оказаха безценна помощ в процеса по украсяване на дебелите клони. „Носи ни голямо удовлетворение да бъдем полезни с доброволен труд, или по друг начин, който е необходим. Когато ни потърсиха за подкрепа, аз и моите колеги нямахме никакво колебание и се включихме с радост“, коментира областният лидер на МГЕРБ Георги Недев.В деня на Баба Марта, Недев и младите му съмишленици подариха стотици мартенички на случайни минувачи във Велико Търново. „Бяло-червените конци нарекохме за много здраве, живот и добрина за всички“, каза Георги Недев.

Първите 140 мартеници младежите посветиха на една емблематична годишнина, която през април страната ни ще отбележи, а център на честванията ще бъде Велико Търново – 140 години от подписването на Търновската конституция. „Това е най-важният държавнически акт, който се е случил в старопрестолно Търново“, коментира областният лидер на МГЕРБ Георги Недев, който е и най-младият общински съветник в старата столица.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ