област Велико Търново
Сподели
29 май 2019
Автор: ОбластВТ

Горна Оряховица отбеляза Деня за почит и преклонение с тържествена заря-проверка

Горна Оряховица отбеляза Деня за почит и преклонение с тържествена заря-проверка
Денят за преклонение и почит пред героите – 28 май – завърши с тържествена заря-проверка в Горна Оряховица. Събитието е посветено на героите от славната Априлска епопея от 1876 година.

На площада бяха построени военен духов оркестър, роти от Национален военен университет „Васил Левски“ и Седми гвардейски отряд при СУ „Вичо Грънчаров“.

Празникът започна с поднасяне на венци пред паметника на Георги Измирлиев от кмета инж. Добромир Добрев, Красимир Каракачанов – заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, народните представители от 44-то Народно събрание, Даниел Костадинов – председател на Общински съвет, Съюз на ветераните от войните, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на офицерите и сержантите от резерва, началника на НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново.

Беше изпълнен и ритуалът с обкичването на паметника на Георги Измирлиев с венец от млади борци.

На тържествената церемония присъстваха още цялото ръководство на Община Горна Оряховица, общински съветници, делегации от побратимени градове, представители на войнски и родолюбиви организации, ветерани, много гости. Слово по повод деня за преклонение и почит пред героите произнесе кметът инж. Добромир Добрев.

„Всяка година на днешната дата си припомняме делата на смели мъже и жени. Много са славните имена. Събрали сме се, за да се поклоним пред нашите герои, чийто пример се стараем да следваме. Нека всеки да знае и почита тяхната саможертва и обич към Горна Оряховица и родината. Поклон пред светлата им памет“, каза в словото си инж. Добрев.

Тържествената проверка завърши с пищна заря.ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ