област Велико Търново
Сподели
21 сеп 2018
Автор: ОбластВТ

Горна Оряховица отбеляза 110 години независима България

Горна Оряховица отбеляза 110 години независима България
Горна Оряховица отбеляза Независимостта на България в навечерието на 110-годишнината с тържествен ритуал


Честването се състоя пред Паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани, където бяха поднесени венци и цветя от името на народния представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани.

По традиция празникът започна с прочитане на Манифеста за провъзгласяване на независимостта на България от директора на Историческия музей Пламен Мадемов.

Празнично слово произнесe заместник-кметът Йорданка Кушева. „Всички знаем, че независимостта е идеал. Тя не е напълно постижима в едно модерно общество. Но смятам, че както преди повече от век, така и днес – да си независим означава сам да избираш пътя си, сам да решаваш за себе си и да носиш отговорност за това. Нека да се знае и помни, че държава, основана в далечния VІІ век, преминала през всякакви житейски бури, отново гордо възкръсва за свобода, независимост и развитие”, каза в словото си заместник-кметът.

Със свои изпълнения се включиха децата от Детска вокално-драматична студия „Mamma mia“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ