област Велико Търново
Сподели
19 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Горна Оряховица приема финалите за Купа България по хандбал - ХК "Локомотив" ГО основен фаворит

Горна Оряховица приема финалите за Купа България по хандбал - ХК Локомотив ГО основен фаворит
Младежите на ХК „Локомотив” Горна Оряховица се класираха за финалите на Купа "България- БФХ".
Това стана днес, след като в спoртна зала ”Орловец”  в Габрово се изигра последната квалификация за финалната четворка за купата на „България” по хандбал за младежи до 19г. 

В първия си двубой Горнооряховските хандбалисти победиха отбора на „Шумен-61” с 36:15(17:6). Втората среща бе взета също толкова убедително от Локомотивци, които се наложиха над връстниците си от хасковския „АСТИ-91” с 34:14(21:7).

Другите финалисти за финалната четворка на Купа "България- БФХ" са ХК ”Спартак” Варна, ХК”Осъм” Ловеч и ХК ”Добруджа” Добрич.
Железничарите са сред основните фаворити за спечелването на турнира, след като през сезон 2017/18г вече спечелиха купата. Всички очаквания сега са младите надежди на треньора Йордан Димитров отново да се представят на ниво и да оставят трофея в своята витрина. 

На 26 и 27 януари спортна зала”Никола Петров” Горна Оряховица ще е домакин на финалните мачове. В продължение на два дни ще се изиграят общо шест мача по системата всеки срещу всеки.
Утре, 20 януари от 14:00ч. ХК„Локомотив” приема „Спартак” Варна в мач от ХІ кръг на А-РХГ.


Състав - ХК"Локомотив": Г.Маринов, П.Павлов, Л.Димитров, Т.Калчев, Вл.Йоргов, Н.Генов, В.Даскалов, Е.Синигеров, П.Николов, Н.Москов, М.Иванов, Пр.Митев, Г.Кръстев, Ал. Христов.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ