област Велико Търново
Сподели
12 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Гръцка музикална звезда ще разкаже за чудесата на свети Ефрем Нови във Велико Търново

Гръцка музикална звезда ще разкаже за чудесата на свети Ефрем Нови във Велико Търново
Книгите за свети Ефрем Нови- „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови" и детската „Светецът светкавица" ще бъдат представени във Велико Търново, с благословението на Великотърновския митрополит Григорий, на 17 март(неделя), от 17.30 часа, в храм "РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО".

Автор на произведенията е журналистът от ТВ Европа Ангел Бончев. Премиерата на книгите „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови" и детската „Светецът светкавица" в Търново ще бъде много специална, заради гостуването на гръцкият певец Никос Месогитис, който ще разкаже на присъстващите за своите лични преживени чудеса и разказ за уважението и обичта на гръцкия народ към свети Ефрем Нови.

Самият Никос Месогитис е представител и на Месогийската епархия в област Лаврио, в Гърция. През 2011-а година Никос е един от тримата души, присъствали на отваряне раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията. Веднъж, когато му се е молел за помощ свети Ефрем му се е явил и го е приканил да се успокои, и че ще му помогне.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. „Светецът светкавица" е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си.

Книгата „Светецът светкавица" е насочена към деца между 7 и 14 години. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ