област Велико Търново
Сподели
17 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Еленчани обраха наградите на състезанието по риболов на язовир "Палици"

Еленчани обраха наградите на състезанието по риболов на язовир Палици
Риболовното състезание, което традиционно организира община Елена, събра участници от Велико Търново, Горна Оряховица, Долна Оряховица, града домакин и околните села. Лошото време не уплаши най-запалените рибари и те мятаха въдици близо три часа с надеждата да извадят най-голямата риба.Близо шесткилограмов шаран се изплъзна за секунди на Йордан Костадинов, един от най-добрите еленски риболовци. Късметът  не го споходи  до края на състезанието, дори и дребна рибка не се закачи на въдицата му, и бе обявен за най-големия карък.

Наградата за най-голям трофей и първо място в турнира спечели Прокоп Петков. Недялко Георгиев хвана най-много риба – 3.740 кг, улов, който му отреди второ място. След него е Владислав Петков с 2.340 кг уловена риба. С тези резултати и трите купи на турнира отидоха при еленчани. Специалните купи осигури отец Милен Петров, запален рибар, който съдийства безпристрастно турнира. Всички участници получиха грамоти и поощрителни награди, също и пакет захранка, подарен от Йордан Костадинов.

Риболовците събраха 160 лв. за зарибяване на язовир „Йовковци“ с бял амур. Състезанието бе добра подготовка за най-малките риболовци – деца и младежи, които ще се надпреварват на 4 май, също на яз. „Палици“. Турнирът под надслов „Без дрога с въдица в ръка“ се организира от община Елена, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и СЛРД „Сокол 1899“ и е във връзка със 120-годишнината на ловно-рибарското дружество в Елена.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ