област Велико Търново
Сподели
05 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Еленчани честваха Трети март край паметника на Вълчан Войвода

Еленчани честваха Трети март край паметника на Вълчан Войвода
На трети март стотици еленчани и гости на града дойдоха на централния площад за тържественото честване на националния празник, което започна с издигане на родния трибагреник.



В поздравителното си слово кметът инж. Дилян Млъзев подчерта, че датата на националния ни празник е символ не само на освободена, но и на обединена България. Символ на една силна нация с огромен потенциал, способна да играе основна роля в европейската и световната политика.

Мили спомени за този ден ще запазят най-малките ученици от СУ „Иван Момчилов“. По време на честването първокласниците положиха тържествена клетва да пазят заветите на будители и възрожденци и България в сърцата си.
Отслужен бе молебен за здраве и поднесени венци и цветя пред паметника на свободата. В празничната програма взеха участие ученици от средното училище и танцова група „Балкански ритми“. Децата поведоха голямото хора в центъра, начало на включването в националната инициатива „Пробуждане с хоро“.

                             

Вълнуващо тържество събра стотици родолюбци край единствения паметник на поборника за свобода Вълчан войвода, издигнат в с. Раювци. „Трети март е ден на нашата признателност и преклонение пред подвига на героите. Този монумент е пример за това и за достойните  дела на достойни потомци“ – каза кметът Млъзев. Патриотичната инициатива на фондация „Звезди под звездите“ за втора година на националния празник събира българи на това свято място.

Изпълнители от ансамбъл „Българе“ направиха изживяването още по-емоционално.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ