област Велико Търново
Сподели
10 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Заместник областният управител инж. Детелина Борисова уважи откриването на Месеца на кариерното ориентиране

Заместник областният управител инж. Детелина Борисова уважи откриването на Месеца на кариерното ориентиране
Заместник областният управител инж. Детелина Борисова уважи откриването на Месеца на кариерното ориентиране във Велико Търново. Тя приветства организаторите и участниците и пожела успех на инициативата. "Приемете моите най-искрени поздравления по повод отриването на Месец на кариерното ориентиране под мотото „Избирам моето бъдеще“! Интересът към различните професии трябва да се провокира по атрактивен начин у децата. Пред нас, като държавници и родители стои един дълъг и сложен процес, в който всички ние имаме своята роля. Една от задачите ни е да разкрием потенциала, който притежава Област Велико Търново, за да дадем повече възможности за развитие и избор на бъдеща професия на завършващите  училище и университет. Приветствам усилията, които се полагат в тази насока и давам своята подкрепа за всички инициативи, насочени към младите хора и тяхното бъдеще в  региона", каза заместник областният управител.

Инициативата ще се проведе през месеците април и май и ще запознае учениците с различните професии, ще се провеждат викторини, конкурси, състезания и  други инициативи, подпомагащи избора на професия. 
На откриването присъстваха и началникът на Регионално управление на образованието инж. Розалия Личева, Пенка Игнатова директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в Община Велико Търново, експерти от образователната сфера и седмокласници от великотърновските училища.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ