област Велико Търново
Сподели
24 юни 2019
Автор: ОбластВТ

Зачестиха кражбите на вещи от автомобили

Зачестиха кражбите на вещи от автомобили
 През последните дни, бюлетинът на МВР отчита зачестили кражби на пари, гориво или вещи от паркирани коли.Великотърновски криминалисти разследват кражба на пари от лек автомобил, паркиран пред жилищен блок. Деянието е извършено на 21 срещу 22 юни, чрез счупване на ветроупорно стъкло. По данни на тъжителя, от возилото липсвали около 210 лв.

Идентичен случай е извършен и на следващата нощ, отново в областния град. На 22 срещу 23 юни, чрез счупване на малко ветроупорно стъкло, са откраднати 40 лева.

Кражба на около 230 литра дизелово гориво от товарен автомобил, разследват служители на РУ – Павликени. Сигнал за случая е получен в петък сутринта. От проведените до момента действия по разследването, е установено, че деянието е извършено в периода 20-21 юни, чрез повреждане на капачката на резервоара. Возилото било паркирано в центъра на село Паскалевец.

По трите случая е започнато досъдебно производство.

Случай на кражба на МР3 плеър от лек автомобил, разкриха служители на полицейското управление в Свищов. Сигнал за случая е получен на 12 юни тази година. По данни на тъжителя, деянието е извършено в периода 9-10 юни, а возилото е било паркирано на улица в крайдунавския град и оставено незаключено. От проведеното разследване е установено, че извършител на кражбата е 24-годишен мъж от Свищов, неизвестен до момента на полицията. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

Специалисти съветват да бъдем бдителни и да се уверяваме всеки път, че сме заключили автомобила си. Според нова схема, апашите заглушават централното заключване и по този начин шетат, без да им се налага да разбият колата. Методът се използва най-често на големи паркинги. Добре е да паркираме колата си на осветени места и да не оставяме ценни неща, както и резервния ключ.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ