област Велико Търново
Сподели
06 юни 2019
Автор: ОбластВТ

За историята на горнооряховския суджук ще разкаже 3D мапинг в празничните вечери

За историята на горнооряховския суджук ще разкаже 3D мапинг в празничните вечери

По уникален и атрактивен начин ще бъде представен горнооряховският суджук в сюжета на 3D мапинга, който ще бъде показан на 8 и 9 юни. Прожекциите отново ще бъдат върху сградата на Община Горна Оряховица и ще започват от 23.00 ч.

С помощта на високите технологии, звукови и светлинни ефекти, зрителите ще преминат през различни исторически периоди и ще се озоват в бъдещето, а основен персонаж по време на виртуалната разходка ще бъде горнооряховският суджук. Футуристични ефекти и „щипка“ хумор допълнително ще оставят у зрителите на 3D мапинга наистина неповторимо усещане.

Мапингът е вторият от поредицата прожекции в рамките на проект „Иновативен подход за популяризирането на културното и природно наследство в трансграничния регион България - Румъния“. Прожекциите се излъчват на избрани от Община Горна Оряховица дати. На огледален принцип това се осъществява и в Община Рошиори де Веде, която е партньор по проекта. 3D мапинг видеата са с различна тематика, свързана с културата и традициите на градовете. Всяка прожекция е тематично обвързана и посветена на конкретен празник.

Първата прожекция разказа за историята на Горна Оряховица и вече беше представена пред горнооряховчани на Празника на града - 29 май.

През септември 3D прожекция ще отбележи и 22 септември - Деня на независимостта. На 28 септември с мапинг шоу ще бъде отбелязан и ежегодният Фамилатлон, посветен на семейството и спорта.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ