област Велико Търново
Сподели
30 окт 2018
Автор: ОбластВТ

За четвърти път НАП-Велико Търново посрещна “Мениджъри за един ден”

За четвърти път НАП-Велико Търново посрещна “Мениджъри за един ден”
Като социалноангажирана институция, за четвърта поредна година, НАП Велико Търново мотивира амбициозни млади хора да открият призванието си, да натрупат практически опит и да създадат професионални контакти с приходната администрация в 17-тата инициатива на „Джуниър ачийвмънт България“ - "Мениджър за един ден".


Пет девойки от три учебни заведения - Старопрестолна гимназия по икономика и СУ „В. Благоева“ в гр. В. Търново, както и от ПГЛПИ „Ат. Буров“ Г. Оряховица, седнаха за ден на горещия директорски стол, за да се запознаят с работното ежедневие на Ивайло Здравков, териториален директор на седем области.

Учащите се постараха да приложат на практика придобитите в училище знания и на местата на директорите на трите дирекции в агенцията. В рамките на деня те научиха и много нови и интересни неща. Заместник директорите на дирекции “Обслужване“, „Контрол“ и „Събиране“, разясниха на “мениджърите“ в поли необходимостта и ползите от плащането на данъци и осигуровки. Независимо, че работата в приходната администрация е натоварена и отговорна, тя е значима за държавата. Служители от НАП В. Търново споделиха ценен опит и добри практики, надявайки се да помогнат на младите хора в избора им на място за професионална реализация.
    
По традиция, в края на работния ден бъдещите икономисти получиха сертификати и цветя за участието си в инициативата.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ