област Велико Търново
Сподели
05 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Значително намаляване на броя на пожарите със загинали граждани, отчитат огнеборци от областта

Значително намаляване на броя на пожарите със загинали граждани, отчитат огнеборци от областта
Общо 114 сигнала са посетили огнеборците от РД „ПБЗН“ – Велико Търново от началото на годината до края на месец януари.В сравнение със същия период на миналата година, те са с 10 повече. От тях пожарите са 92. От които 28 с материални щети и 64 без материални загуби. Едно участие имат в аварийно спасителна дейност. През миналата година такива участия е имало 6.

Най-голям брой излизания има районната служба във Велико Търново – 53, след нея се нареждат Свищов – 16, Горна Оряховица – 13, Стражица – 12, Павликени – 6, Елена и Полски Тръмбеш са с по 5. Четири излизания има регистрирани и на сектор СОД – В. Търново.

При пожари от началото на годината е загинал един гражданин на територията на РС „ПБЗН“ – Г. Оряховица. През  същия период на 2018 г., броят им е бил с 5 повече.  Пострадали и спасени през месец януари граждани няма. За миналата пострадали също е нямало, спасените са били трима.

Лъжливи повиквания в първия месец на годината също няма регистрирани. За отчетения период на миналата година има две такива.

Благодарение на добрата превантивна дейност на огнеборците в областта се наблюдава значително намаляване на броя на пожарите със загинали граждани.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ