област Велико Търново
Сподели
07 юни 2018
Автор: ОбластВТ

Инвестицията от 2 милиона лева подобрява Западната индустриална зона на Велико Търново

Инвестицията от 2 милиона лева подобрява Западната индустриална зона на Велико Търново
С инвестиция от 2 милиона лева Западната индустриална зона на Велико Търново ще бъде подобрена и облагородена, а бизнес средата ще стане по-атрактивна за инвеститори. По-рано днес бе поставено символичното начало на преобразяването, а в церемонията за първа копка участваха заместник-кметът на Старата столица проф. Георги Камарашев и представителите на фирмата изпълнител на дейностите Филип Маринов и Румен Игнатов.


Проектът „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона на Велико Търново“ е част от инвестиционната програма на старопрестолния град по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. 1,7 милиона лева е безвъзмездната финансова помощ, а останалите 300 000 лева представляват съфинансиране. 

Проф. Георги Камарашев коментира, че проектът е поредната добра новина за Велико Търново, а реализацията му осигурява необходимите условия и удобства за бизнеса и за хората, работещи в тази част на Велико Търново. 

Строителните дейности ще оптимизират съществуващата техническа инфраструктура, свързана с бизнеса. Улиците и участъците от общинската пътна мрежа, които осигуряват достъпа до промишления район, ще бъдат основно ремонтирани – общата площ на новите улични настилки ще надхвърли 6200 кв. метра. Ще бъдат оформени подходите към предприятията и базите на фирмите, както и кътове за отдих. Поставени ще бъдат 200 пътни знаци и указателни табели. Терените ще бъдат старателно почистени и облагородени, чрез оформянето на зелени зони и монтирането на паркова мебел.

Западната индустриална зона на Велико Търново е сред най-бързо развиващите се в Северна и Централна България. Тя започва след района на Автогара Запад и се намира в близост до главен път I-4 София – Велико Търново – Варна. Общият брой на производствените комплекси и фирмите е над 30. В този промишлен район на Велико Търново работят над 5000 души. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ