област Велико Търново
Сподели
05 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Конкурс за детски рисунки, стихотворения и есета организираха за професионалния празник на полицията

Конкурс за детски рисунки, стихотворения и есета организираха за професионалния празник на полицията
Конкурс за детска рисунка, есе или стихотворение по повод професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, организираха Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници в община В. Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван.


В конкурса се включиха забележителен брой деца на възраст между 8 и 15 години от Центровете за работа с деца и младежи на територията на общината. Темата беше „Полицаят – мой приятел“, а малчуганите имаха възможност да изберат с каква творба да участват. Сред предадените произведения имаше индивидуални и колективни. Някои бяха заложили на изобразителното изкуство, други на писаното слово. Едни от тях са избрали да разкажат случки от реалния живот, а други  са написали стихотворения за любимите си полицаи.  

Идеята на конкурса е да се покаже, че полицията работи изключително добре в малките населени места, че децата познават полицейските си инспектори и са в приятелски взаимоотношения с тях. Някои дори искрено им се възхищават, признаха организаторите.

Срокът за предаване на материалите беше 26 октомври. Днес специално подбрана комисия с представители на Община – В. Търново, ОДМВР – В. Търново, РУ – В. Търново и кметове на малките населени места, сред сериозна конкуренция избра творбите, които ще бъдат наградени на 7 ноември на тържественото съвещание в Областната дирекция на полицията.   

За най-добро от стихотворенията комисията избра творбата на Свилена Донева от с. Никюп. Второто място си поделиха творбите на децата от центровете за работа с деца и младежи в селата Присово и Хотница, а на трето място бе класирано стихотворението на Милка Александрова от с. Беляковец.

При есетата на първото място комисията класира отново две творби – на Михаил Михалев от с. Арбанаси и на Тереза Денева от с. Шемшево. Второто място отиде при Ива Фичева от с. Балван и на трето място бяха класирани творбите на Гергана Десиславова от с. Арбанаси и Станислав Иванов от с. Пчелище.

Единодушно комисията определи първо място и специалната награда на директора на ОДМВР – В. Търново за рисунката на Надежда Кочева от с. Беляковец. На второ място се класира творбата на Беатрис Паришева от с. Никюп и трето място си поделиха рисунките на Александра Калбанова от с. Ресен и Мюмюне Реджепова от гр. Килифарево.

Всички деца, участвали в конкурса ще получат награди, осигурени от Съюза на пивоварите в Република България, а творбите им ще бъдат изложени във фоайето на ОДМВР – В. Търново. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ