област Велико Търново
Сподели
23 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Куклен театър ВЕСЕЛ покани „Палавата питка”

Куклен театър ВЕСЕЛ покани „Палавата питка”
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 24 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакълът на  Държавен куклен театър – Сливен „Палавата питка“. 


Едно от най-търсените заглавия от афиша на сливенските кукленици ще бъде представено за любителите на театралното изкуство и на търновска сцена. „ Палавата питка “ е драматизация по едноименната приказка за житената питка.

Постановката е на режисьора Ивет Лазарова-Торосян, сценографията и куклите са на Диана Узунова, а музиката – на Гергана Василева. За приключенията на палавата питка разказват актьорите Мария Джойкева и Георги Янев.
         
В основата на спектакъла е идеята за хляба, на ко­й­то хо­ра­та не об­ръ­щат тол­ко­ва вни­ма­ние днес. Хля­бът се пра­ви са­мо от бра­ш­но, сол и во­да –нещо тол­ко­ва про­с­то, но много ва­ж­но в на­шия жи­вот. Чо­век не тря­б­ва да бъ­де пре­ка­ле­но са­мо­на­де­ян и гор­де­лив – ви­на­ги може да си на­мери „май­с­то­ра“, кой­то мо­же да го из­лъ­же и да го заблуди. Пре­ка­ле­на­та гор­дост и су­е­та­та ни­ко­га не во­дят до до­бър край…Една от най-известните приказки е разказана с много въображение и чувство за хумор.
         
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ