област Велико Търново
Сподели
25 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети СУ "Георги Измирлиев" в Горна Оряховица

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети СУ Георги Измирлиев в Горна Оряховица
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев днес бе на посещение в  СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица.На събитието присъстваха областният управител проф. д-р Любомира Попова, народният представител Клавдия Ганчева, кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, заместник-кметът на Г. Оряховица Йорданка Кушева, началникът на Регионалното управление по образование Розалия Личева, учители и ученици.Директорът Криси Аврамова разведе гостите из училището и разказа на министър Вълчев за успехите на децата и добрата материална база, с която разполагат.  След това заедно посетиха плувният басейн и час по биология. Кабинетът бе оборудван със специални лабораторни уреди, а децата демонстрираха експеримент с картоф. Учениците от клубовете по интереси подариха на министъра картина и пано, които са изработили в часовете.

Обиколката на делегатите включи и учителската стая. За учителите министърът сподели, че са най-важните в образователната система. Те имаха да възможността да зададат въпроси и да споделят своя учителски опит.

Министър Вълчев изказа задоволство от посещението си и пожела успех както на учениците, така и на учителите и училищното ръководство.След гостуването в СУ „Георги Измирлиев“, министърът на образованието и науката проведе и работна среща с директори на училища и детски градини, кметове и социални партньори от общините Горна Оряховица и Лясковец.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ