област Велико Търново
Сподели
05 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Младежите на ХК „Локомотив" са зонални първенци

Младежите на ХК „Локомотив са зонални първенци
В спортна зала „Никола Петров" се проведе зоналният финал по хандбал за младежи до 19 г. на зона „Мизия". За финалната четворка се класираха отборите на горнооряховските „Локомотив", „Раховец-2008" и „Осъм" Ловеч, „Левски" Левски.Три категорични победи записаха младите железничари. В първия мач победиха градския съперник „Раховец-2008" с 25:6 (16:1).Във втората среща сразиха „Левски" с 28:15 (18:6). В последния двубой се реши първенеца на зоната. Локомотивци се наложиха над „Осъм" с 26:18 (13:7) и заслужено вдигнаха купата. Трети остана отборът на „Левски", четвърти са „Раховец".

За най-полезен състезател на турнира бе определен Любослав Димитров, за най-добър вратар - Георги Маринов, от отбора на „Локомотив". Голмайстор е Преслав Станчев от „Осъм".

Ръководството на железничарите отличи с поздравителни адреси шестимата състезатели, навършващи 19 г. Любослав Димитров, Тодор Калчев, Владислав Йоргов, Ивелин Дачев, Георги Маринов и Преслав Митев. Те за последно се състезаваха за младежкия отбор, от следващия сезон ще се състезават само при мъже.


 
Отборите на „Локомотив" и „Осъм" се класират за държавния финал, който ще се проведе в Благоевград от 20-ти до 22-ри април.

Локо: Георги Маринов, Стефан Димитров, Павел Павлов, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Велимир Даскалов, Тодор Калчев, Венцислав Георгиев,  Николай Москов, Преслав Митев, Николай Генов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Пламен Пашанов, Александър Христов, Михаел Иванов и Ивелин Дачев.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ