област Велико Търново
Сподели
12 окт 2017
Автор: ОбластВТ

Младежко техническо творчество 2017 в Горна Оряховица вече очаква своите посетители

Младежко техническо творчество 2017 в Горна Оряховица вече очаква своите посетители
Днес бе открито второто издание на изложение „Младежко техническо творчество“ в Горна Оряховица. 
Креативното събитие, което има амбицията да се превърне в традиция за популяризиране и изява на творческите иновации и добри практики, събра на едно място талантливи младежи от цялата страна. Тази година за първи път имаше и международно участие – Румъния и Украйна. Целта на изложението е насърчаване идеите и креативността на младите умове.

Организатори на техническото изложение са инж. Владимир Григоров и инж. Камен Коцев. Осъществяването на идеята е благодарение финансовата и организационната подкрепа на Община Горна Оряховица, кметът инж. Добромир Добрев и неговите заместници. Домакин на събитието е „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” – Г. Оряховица. 

На откриването присъстваха още председателят на Общински съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Йорданка Кушева и Николай Георгиев, инж. Розалия Личева – началник на Регионално управление на образованието във Велико Търново, проф. Иван Янчев – председател Федерация на научно-техническите съюзи. Голям интерес имаше и от страна на гражданите. Стотици дойдоха, за да видят иновациите в областта на техниката.

Общо 58 екипа, с близо 300 участници заеха местата си в Спортна зала „Никола Петров“. Посетителите имаха възможността да чуят и видят подробно всеки проект. Най-голям интерес предизвикаха роботите, дроновете, различните видове генератори за добиване на зелена енергия и интелигентните предмети с приложение в ежедневието.

Сред посетителите на събитието имаше и представители на големи български фирми. 60 фирми ще предлагат в трите дни изделия, които децата не могат да си позволят или да достигнат до тях. В първото издание на техническото творчество през изминалата година, няколко големи фирми представиха средствата за автоматизация на живо пред младите. Изложението няма комерсиален характер – категорични са организаторите.

Утре (13.10.2017) предстои научно-техническа конференция от 10:30 в пресцентъра на Спорната зала и конкурс-изложение от 10:30 до 17:00 часа. Награждаването на отличените участници в конкурса ще бъде от 17:30 часа.Очаквайте допълнителна информация и галерия с още обекти + видео скоро в нашия сайт!
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ