област Велико Търново
Сподели
13 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Мощите на свети Ефрем Нови идват в Търново в неделя

Мощите на свети Ефрем Нови идват в Търново в неделя
Икона на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи пристига на 17 март, неделя, във Велико Търново. Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9 часа сутринта и ще бъде изложена за поклонение в храм "Рождество Богородично", и ще престои само за ден.В 17 часа пред иконата с мощите на свети Ефрем Нови ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. За свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни болести. Идването на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса "Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" и детската "Светецът светкавица" от 17.30 часа отново в храм "Рождество Богородично" в Търново. Автор на книгите е журналистът от Тв Европа и водещ на новините Ангел Бончев.

Премиерата на книгите в града ни ще бъде много специална.Гръцката музикална звезда  Никос Месогитис идва за представянето на четивата. Самият той е много свързан със светията, заради няколко преживени чудеса, които има самият той, направени от свети Ефрем Нови. Самият той е и  представител и на Месогийската епархия в област  Лаврио, в Гърция. През 2011-а година Никос е един от тримата души, присъствали на отваряне раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията. Веднъж, когато му се е молел за помощ свети Ефрем му се е явил и го е приканил да се успокои, и че ще му помогне.„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. „Светецът светкавица" е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец.

Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си. Книгата „Светецът светкавица" е насочена към деца между 7 и 14 години.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ