област Велико Търново
Сподели

"Моят най-добър приятел"

Театралният сезон в Горна Оряховица започва с комедията "Моят най-добър приятел" на Драматичен театър - Търговище.

Пиесата е написана през 2011 г. от съвременния френски комедиограф Ерик Асус, получил два пъти наградата „Молиер“ за най-добър жив франкоезичен автор, а през 2014 г. е награден от Френската академия за цялостното му творчество. Както в повечето му пиеси и тук основните теми са семейството, лъжата, изневярата – залог за заплетени ситуации и здрав освежителен хумор.

Сюжетът е с резки комедийни обрати. От една страна – добрият и малко наивен Филип, който трудно отказва каквото и да е. От друга – Бернар, неговият най-добър приятел, преуспял, интелигентен, хитрец и манипулатор, който прави всичко възможно, за да прикрие изневерите си, дори жертвайки това, което за Филип е най-ценното – приятелството.

В ролята на Бернар ще се превъплъти безупречният владетел на комедийния жанр Красимир Ранков, който виртуозно изпипва и най-малкият детайл на текста.

Може ли да издържи голямото и истинско приятелство на толкова много съкрушителни удари и перипетии? И как може да се живее оттук насетне? На тези въпроси ще намерят отговори почитателите на Мелпомена, дошли на представлението.

Цени на билетите - 10 лв и 12 лв
Отстъпки за пенсионери, учащи и групи
Справки и резервации на тел.: 0886 436 456
Касата ще работи от 19 август.
Направените до 16 август резервации са с отстъпка.

НАЙ–ОЧАКВАНИ