област Велико Търново
Сподели
17 май 2017
Автор: ОбластВТ

Най-опитният пожарникар в Горна Оряховица предаде службата на млади кадри

Най-опитният пожарникар в Горна Оряховица предаде службата на млади кадри

60-годишният пожарникар Иван Бъчваров от Горна Оряховица стана герой в новините на БиТиВи. Той е и най-опитният в борбата с огъня в града. Пенсионира се преди дни, стигнал предела на възрастта в системата, но един от малкото, които остават да работят до последно. Краят на професионалния му път идва след 36 години вярна служба.

Рекордът на Иван Бъчваров за дежурство са 13 излизания на терен. Няколко пъти животът му е бил на косъм. Един от големите му успехи е предотвратяването на екокатастрофа в Горна Оряховица. „Няма да забравя, тогава се прегърнахме и плакахме“, споделя негов колега. „Някои колеги казват, че съм късметлия и имам ангел-хранител“, добавя смелият пожарникар, „възможно е да е така“.

Повече от щастлив е, че дочакал новите пожарни коли, но не крие сантимент към автомобилите, връстници на службата му. Мечтата му е да обиколи света, но първо ще бори носталгията към професията. „Когато чуя сирените, винаги ще пожелавам на колегите лек изход от произшествието“, казва разчувстван пожарникарят.

Иван Бъчваров е пример за това, че ако човек се отнася с любов към работата си, никога не му се налага да работи.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ