област Велико Търново
Сподели
01 ное 2017
Автор: ОбластВТ

Новата репетиционната зала на НЧ „Напредък – 1869“ отвори врати (Галерия)

Новата репетиционната зала на НЧ „Напредък – 1869“ отвори врати (Галерия)
Днес НЧ "Напредък-1869" има двоен повод за празнуване. Освен Деня на народните будители, читалищните дейци отпразнуваха и откриването на своята нова репетиционна зала. Това стана благодарение на проект на Общината, одобрен от „Красива България“. Стойността на строително монтажните работи възлиза на 60 000 лв. Половината от средствата се осигуряват от „Красива България”, а останалите са от общинския бюджет.
За да тръгне всичко в новите помещения на добре, отец Зоран Мамучевски отслужи празничен водосвет. Местните танцови и певчески състави организираха кръшно хоро, в което се включи дори кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.


"Щастлив съм да видя толкова много деца да спазват българските традиции. В нашия град има много добри певчески и танцувални състави. Вече имате нова зала в която да репетирате, танцувате и играете. Вие го заслужавате!" коментира инж. Добрев.
 
Председателят на читалището Атанас Петров се обърна към всички, които спомогнаха за осъществяването на този проект с благодарности и признателност. "Това е една наша дългогодишна сбъдната мечта. Сега нашите състави наистина имат подходящи условия за развитие. Следва да ремонтираме и останалата част от читалището, за да е всичко завършено" каза още той.
 
Залата за репетиции и обслужващите помещения към нея са разположени в полуприземния етаж на читалището. Репетиционната се ползва от 3 състава с общо 120 човека. Помещението не е ремонтирано от 10 години.

По проекта е направен цялостен ремонт на санитарните помещения, подменена е ВиК инсталацията и е монтиран бойлер. Подменена е дограмата на прозорците в санитарните помещения, както и вътрешните врати.

Нова е и ел. инсталацията във всички помещения – сменени са проводниците, осветителните тела, ключовете и контактите, монтирано е ново разпределително табло. Окачени тавани са монтирани в санитарните помещения,
репетиционната и фоайето. 

Направена е частична подмяна на стария паркет в залата, както и циклене и лакиране. Стените там са с нова облицовка, монтирани са и нови огледала. Шпакловани и боядисани са всички стени и тавани.

 
Според изискването на проекта, след извършване на ремонта, НЧ „Напредък – 1869” не трябва да променя предназначението на помещението минимум 5 години и ще има ангажимент за поддръжката му.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ