област Велико Търново
Сподели
05 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Областният управител бе домакин на работна среща с представители на "Булгартрансгаз"

Областният управител бе домакин на работна среща с представители на Булгартрансгаз
Областният управител проф. д-р Любомира Попова бе домакин на работна среща с представители на "Булгартрансгаз". На опознавателните разговори присъстваха Делян Димитров от страна на "Булгартрансгаз", заместник областният управител инж. Детелина Борисова, представители на областите Русе, Търговище и общини от област Велико Търново.Срещата бе по инициатива на "Булгартрансгаз" и е във връзка с реализирането на проекта за изграждането на изцяло ново преносно трасе към сръбската граница, което да поеме транспорта на газ от Турция към Централна Европа.

Дискутирани бяха конкретни срокове, стъпки и възможности за съдействие от страна на общините във връзка със сервитута, изплащането на обезщетенията на собствениците и други. От "Булгартрансгаз" декларираха, че са на разположение на общините за съдействие, помощ, професионални консултации, тъй като проектът трябва да бъде реализиран до края на 2020 година, което изисква много добра координация и спазване на всички срокове. Предстои трасето да бъде обходено от екипи археолози, които също ще се нуждаят от логистичната подкрепа на местните власти. 

Разходите по работата на комисиите, изготвянето на оценките на имотите от лицензирани оценители, както и изплащането на обезщетенията ще бъдат поети от "Булгартрансгаз".
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ