област Велико Търново
Сподели
19 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Обсъдиха промените в закона за частната охранителна дейност

Обсъдиха промените в закона за частната охранителна дейност
В Областна администрация - Велико Търново се състоя работна среща на тема „Обсъждане на проблеми възникнали при практическото приложение на новата нормативна уредба – Закона за частната охранителна дейност и наредбите към него, и взаимодействие между охранителните фирми и органите на Държавна и местна власт“. Срещата бе открита от областния управител проф. д-р Любомира Попова. "Обсъждането на проблемите, които възникват в практическото приложение на новата нормативна уредба във връзка със Закона за частната охранителна дейност и наредбите към него могат да бъдат прецизирани от хората, които са на терен ежедневно, от всички вас – и затова приветствам формата на събитието, при която се установява добро взаимодействие между охранителните фирми, държавната и местната власт. Във всеки регион доброто взаимодействие между тези структури е изключително важно за спокойствието на гражданите и на бизнеса.", каза областният управител. В срещата участва и заместник областният управител инж. Детелина Борисова.

"Общините трябва да имат право да избират дали да създават общински охранителни звена, или да сключват договори с частни охранителни фирми", каза кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. 

Председателят на УС на Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана / НАФТСО/ Александър Митев съобщи, че повече от 130 хиляди човека са заети в охранителния бранш в страната. Браншът дава работа предимно на хора, които за първи път встъпват в работна среда, или на такива, които са излезли от нея.

На дискусията присъстваха представители на частни охранителни фирми от Велико Търново, Габрово, Ловеч и Търговище, на МВР и кметове на общини.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ