област Велико Търново
Сподели
21 юли 2017
Автор: ОбластВТ

Община Велико Търново и неправителствена организация ще си партнират в подкрепа на младежката политика

Община Велико Търново и неправителствена организация  ще си партнират в подкрепа на младежката политика

Община Велико Търново и неправителствена организация ще си партнират в подкрепа на младежката политика. Старопрестолният град бе домакин на работна среща между представители на ръководството на Национален младежки форум, на местната власт и на локални организации на младите хора. Форумът бе открит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджков. Той подчерта добрия синхрон между администрацията и младежките организации, както и подкрепата от страна на кмета Даниел Панов към редица инициативи. 

Обсъдени бяха редица въпроси, свързани с възможностите за работа, стажове и обучения за младите хора, насърчаването на гражданската им активност, добрите практики на Община Велико Търново в работата с различни организации и др. Само за година по различни програми общината е осигурила заетост на над 125 младежи.

От неправителствената организация представиха своята дейност, основни цели, както и идеята за създаване на общински консултативни съвети по въпросите на младежта.

В срещата участваха също председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, заместник-кметът на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева, представители на редица местни младежки сдружения и клубове и др. 

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ