област Велико Търново
Сподели
30 май 2019
Автор: ОбластВТ

Огромен камион влезе в училищен двор във Велико Търново

Огромен камион  влезе в училищен двор във Велико Търново
Над 50 ученици от Велико Търново участваха в демонстрация по програмата "Виждам те.Виждаш ме". Това се случи в ОУ "Св. Патриарх Евтимий", където се проведе обучение за безопасна интеракция  между велосипедисти и камион. Децата бяха запознати със спецификата на движението на камионите на пътя, кои са рисковите ситуации и как могат да ги избегнат. Учениците се качиха в камиона, за да видят къде са "мъртвите точки", в които шофьорът може да ги види в огледалата. 
Инспектор Пенчо Христов от "Пътна полиция" към ОДМВР - Велико Търново, представи правилата за колоездачите на пътя. Според данни от ГД "Национална полиция" от началото на тази година до 30 април при ПТП  с участието на велосипедисти  са загинали трима участници в движението и са ранени 71. За 2018 година са загинали 21 велосипедисти.
Във Велико Търново през миналата година са ранени 7 и е загинал един колоездач. От началото на т.г. ранените велосипедисти са двама.
"Виждам те. Виждаш ме" е международна образователна кампания,  разработена от Volvo Trucks, която се провежда в над 20 държави по света. Обучители са професионални шофьори на камиони от логистичната компания "Транспрес",  които доброволно участват в кампанията.  Проектът е подкрепен от ГД "Национална полиция".
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ