област Велико Търново
Сподели
03 окт 2017
Автор: ОбластВТ

Отвори врати Форум отбранителни технологии 2017 на НВУ "Васил Левски"

Отвори врати Форум отбранителни технологии 2017 на НВУ Васил Левски

Днес започна тридневния Форум отбранителни технологии 2017 във Факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на Националния военен университет „Васил Левски”. Включва научна конференция с международно участие, изложение на съвременни отбранителни продукти и демонстративни стрелби.

Международната научна конференция ще се проведе до 5 октомври. Целта на формата е да предостави нови възможности за инженери, мениджъри, изследователи и преподаватели за обмен на иновативни концепции, идеи и приложения в тематика, засягаща технологии в областта на отбраната. Научните доклади, които ще бъдат изнесени в рамките на конференцията са в направления: отбрана и сигурност; въоръжение, технологии, логистика; комуникационни и компютърни технологии и социални науки.

В рамките на форума ще бъде открита изложба „Съвременни отбранителни продукти” на водещи български фирми от бранша. Изложението включва презентации на широк спектър отбранителни продукти на компании от военната индустрия: машинното инженерство, електрониката и комуникационните и информационни технологии.

Атрактивна част от предстоящото събитие са демонстративните стрелби на Артилерийско-стрелкови полигон „Марково”.

Форумът е съвместна инициатива на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на Националния военен университет „Васил Левски“, Военна техническа академия в Букурещ, Румъния, Университет за военни науки във Варшава, Полша, Военнотехнологичен университет във Варшава, Полша и Военновъздушната академия в Брашов, Румъния.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ