област Велико Търново
Сподели
03 юни 2019
Автор: ОбластВТ

Спортна зала „Н. Петров" беше домакин на зоналния финал по хандбал за мъже Б-РХГ зона „Мизия"

Спортна зала „Н. Петров беше домакин на зоналния финал по хандбал за мъже Б-РХГ зона „Мизия
Отборите на ХК "Спартак" Плевен, ХК "Етър-64" Велико Търново, ХК "Чардафон" Габрово, ХК "Раховец-2008" Г. Оряховица и домакинът ХК "Локомотив" Г. Оряховица трябваше да определят шампиона на зоната, който получава и промоция за А-РХГ.За съжаление отборите на „Чардафон" и „Раховец-2008" не се явиха на финалите, но останалите три тима сътвориха истински хандбален празник за радост на феновете, насладили се на два изключително оспорвани мача.

В първия, един срещу друг се изправиха „Спартак" и „Етър-64" претенденти за първото място. Плевенчани се нуждаеха от изразителна победа , за да се класират първи. От самото начало на срещата се заредиха яростни атаки към двете врати. След множество обрати в резултата спартаклии победиха с минималното 10:9. Радостта, в крайна сметка беше в лагера на „Етър-64".

Домакина „Локомотив" и „Спартак" трябваше да решат спора за второто място. В двубой между младостта и опита не можа да бъде излъчен победител."Локо" – „Спартак" 16:16(5:7). С по добри показатели от мачовете през сезона плевенчани се класираха на второто място.

„Локомотив" остана на трети.Четвърти са „Чардафон".Пети „Раховец-2008".„Много съм доволен от момчетата. В тези мачове играем предимно с юноши и младежи, които да трупат опит и рутина. Вижда се израстване като цяло и на есен някои от тях ще получат шанс в първия отбор." Заяви играещият треньор на „Локо" Йордан Димитров, който беше определен за най- полезен състезател. Най-добър вратар заслужи Лилиян Русков от „Спартак". Голмайстор е Станислав Йорданов от „Етър-64".

Локо: Петър Митаковски, Павел Павлов, Любен Иванов, Мартин Парушев, Златомир Колев, Теодор Иванов, Стелян Димов, Пресиян Стоянов, Кристиян Йорданов, Валентин Господинов, Александър Христов, Пламен Пашанов, Николай Москов, Петър Петров, Валентин Николов, Габриел Маринов, Илиян Илиев, Йордан Димитров.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ