област Велико Търново
Сподели
15 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Стражишко село в отчаян опит да защити домовете си - жителите започнаха подписка за поставяне на камери

Стражишко село в отчаян опит да защити домовете си - жителите започнаха подписка за поставяне на камери
Жители на стражишкото село Царски извор подеха кампания във връзка със зачестилите домови кражби.В инициираната от потърпевшите подписка се иска монтиране на видеонаблюдение на всички входно-изходни места, включително “черните пътища”. Според тях, камерите ще осигурят сигурност и спокойствие на жителите на селото и ще улеснят разследващите органи при разкриването на престъпления.

Подписката е изготвена според Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление "ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА". Вече е проведено събрание, на което е излъчен Инициативен комитет със задача да организира подписката.

Желаещите могат да се подпишат на хартиен носител, разположен в хранителния магазин в селото. Изготвен е с всички изискуеми по закон реквизити. На всеки лист от подписката е описан инициативният комитет, неговата задача, както и относно личните данни, че ще бъдат използвани само във връзка с подписката и ще бъдат предоставени на Община Стражица.

Стартирано е и онлайн гласуване в групата „Община Стражица“ във Фейсбук, както и на https://www.facebook.com/groups/288831505162505/permalink/288851078493881/

Припомняме, че хората се оплакват от продължаващите обири, въпреки сезирането на полицията при всеки случай. Крадците задигат всякакви предмети от бита - бяла и черна техника, постелки, пердета, дори прибори за хранене.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ