област Велико Търново
Сподели
18 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Студент от ВТУ участва за България на Национални зимни университетски игри в Русия

Студент от ВТУ участва за България на Национални зимни университетски игри в Русия
Националният състезател по ски бягане и ски ориентиране Мартин Пенчев, който е второкурсник в специалност "Педагогика на обучението по физическо възпитание" във Великотърновския университет, участва в Зимната универсиада, провела се от 1-ви до 12-ти март. Домакин на игрите бе руският град Красноярск. Програмата на игрите включваше 12 спорта, сред които и ски ориентиране.

 
Мартин взе участие в състезанията по ски ориентиране, като се нареди на старт с още 53-ма състезатели от 19 страни. В първата дистанция спринт той се класира на 16-то място с изоставане 2,01 мин от победителя Владислав Киселев – Русия. В преследването той отстъпи едно място назад и се класира на 17-то място, а шампион отново е представител на домакините, този път Сергей Горланов. В класическата средна дистанция Мартин зае 14-то място, а златото бе спечелено от норвежеца Йорген Баклид.
 
Мартин направи много силни стартове като остави зад гърба си представители на домакините, норвежци, финландци, шведи, италианци, швейцарци, както и много други състезатели, които не са представители на световните сили в този спорт. Това е втората година, в която Мартин се състезава при мъжете и перспективите за бъдещо още по-добро класиране са пред него.
 
В Зимната универсиада България бе представена още от състезатели по алпийски ски, сноуборд и фигурно пързаляне.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ