област Велико Търново
Сподели
19 дек 2018
Автор: ОбластВТ

СУ „Георги Измирлиев“ е сред първите десет училища в престижен международен конкурс

СУ „Георги Измирлиев“ е сред първите десет училища в престижен международен конкурс

През месец октоври 2018 година ученици от гимназиален етап на СУ „Георги Измирлиев“ се включиха в междуучилищното състезание в Consumer Classroom. Изискването беше да се съставят отбори от ученици от различни европейски държави, които заедно изготвят проект по ключова тема, свързана с потреблението.

Партньори на учениците от Гимназията станаха техните приятели от Liceul Technologic „Constantin Bursan“ от гр. Хунедоара, Румъния, като двете училища участваха съвместно в разработването на проект „Върховна училищна екскурзия“.

Целта на проекта е да се създаде видео ръководство, което да предоставя набор от най-добри практики за планиране на бюджет и предлагане на най-добрите опции по отношение на цени и влияние върху околната среда, при резервацията за училищна екскурзия.

В днешно време на тийнейджърите им се налага да боравят с пари по различни причини: такси за мобилни телефони, храна и транспорт при посещаване на училище и разходи за обучение или забавление. Как обаче младите хора планират изразходването и спестяването на парите си?

Учениците от двете училища изработиха общ проект „Adventure time“, които беше публикуван на уеб сайта на Consumer Classroom и беше оценен от жури в състав от 8 европейски експерти в областта на образованието, финансирането и политиката за потребители. Всеки член на журито оценяваше изпратените над 15 800 проекта, въз основа на определени критерии.

Видео ръководството – филм със заглавие „Adventure time“ на учениците на СУ „Георги Измирлиев“ е класирано на осмо място в престижното международно състезание и като награда училището получава сумата от 1000 евро.

Видео ръководството може да гледате на следния линк: 

 
 

Горна Оряховица

 
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ