област Велико Търново
Сподели
20 юни 2019
Автор: ОбластВТ

С голям безплатен концерт за великотърновци ще е съпроводена смяната на властта в Ротари

С голям безплатен концерт за великотърновци ще е съпроводена смяната на властта в Ротари
Ротари - България, Ротари клуб -Велико Търново, Община Велико Търново и МДТ "Константин Кисимов" подаряват на великотърновци и гостите на града безплатен оперно-симфоничен концерт. Той ще се проведе на 29 юни от 17 часа в голямата зала на театъра. Поводът е официалната церемония по ротацията на ръководните постове в най-голямата в страната доброволна, хуманитарна организация, която се провежда по традиция в началото на всяка ротарианска година.

За да предадат и да приемат своите огърлици, в старата столица ще пристигнат дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 Веселин Димитров, който ще предаде инсигниите на  адвокат Митко Минев. Припомняме, че за пръв път великотърновец се изкачва на най-високата стълбица в йерархията на организацията в България. Своите огърлици ще получат и всички новоизбрани президенти на Ротари клубовете, Ротаракт и Интеракт клубовете в страната. 

Във Велико Търново досегашният президент Росен Великов ще предаде управлението на Ротари клуб на адвокат Кирил Андреев. 

След церемонията публиката ще има възможността да чуе прочути оперни, оперетни изпълнения и канцонети, изпълнени от солисти и състав на МДТ.

Тържествената част за ротарианците ще продължи с вечеря, на която се очаква за пръв път в историята на Ротари клуб - Велико Търново, да бъдат приети две жени.

Ротари клуб - Велико Търново, е една от най-активните структури в страната. През ноември миналата година той отбеляза с редица събития своята 80-ата годишнина. Каузата на Ротари клуб -В. Търново е събирането на средства за закупуване на модерен бронхоскоп за белодробната болница в старата столица.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ