област Велико Търново
Сподели
29 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

С музика и песни бе отбелязан Международният ден на възрастните хора в Горна Оряховица

С музика и песни бе отбелязан Международният ден на възрастните хора в Горна Оряховица

В Зала 1 на Община Горна Оряховица се проведе преглед на самодейните състави при клубовете на пенсионера в общината. Участие взеха 21 певчески групи. Повод за организацията бе Денят на възрастните хора, който отбелязваме на 1 октомври.

Официални лица на празника бяха кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева и Милена Николова – директор на Дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

„Нашите успехи са резултат от вашата безрезервната подкрепа и вяра, с които ни дарявате всеки ден. На 1 октомври отбелязваме също и Международния ден на поезията и музиката. Изкуството не само съпровожда живота ни, а го променя. Затова искам да благодаря на хората, избрали песенното, словесното и танцовото изкуство като начин да изразяват себе си, допринасяйки със своя талант и творческо вдъхновение за обогатяването на обществения живот в духовната сфера. Желая ви здраве и дълголетие“, отправи своя поздрав инж. Добрев.

Празникът бе открит от Трио „Раховец“ и Хор „Раховец“ при Клуб на пенсионера „Раховец“ в Горна Оряховица. Концертната програма бе съпроводена от стихотворения, стари градски песни, народни песни и хора. Съставите изпълниха по две песни, а индивидуалните изпълнители - една песен.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ