област Велико Търново
Сподели
21 авг 2019
Автор: ОбластВТ

Тази събота продължава доброволческата инициатива за почистване на находките от Ряховец

Тази събота продължава доброволческата инициатива за почистване на находките от Ряховец
В началото на месец август, за трета поредна година, Исторически музей – Горна Оряховица постави началото на доброволческа кампания за почистване на откритите през сезона артефакти.Инициативата продължава и тази събота на 24 август, от 10.00 до 17.00 часа, като част от ваканционната семейна програма на музея. Археологическият екип и музейните специалисти канят всички желаещи посетители да се включат като доброволци в почистването на най-новите находки от крепостта Ряховец.
        
В знак на благодарност горнооряховският музей ще предостави на доброволците безплатен вход за експозициите през целия ден. Освен това всеки участник ще има възможността да се срещне с представители на археологическия екип и да научи повече за проучванията и намерените предмети.


        
Общо през сезона бяха открити над 200 находки, сред които късноримски и средновековни монети, накити, предмети от въоръжението, както и множество керамични фрагменти от античността и средновековието.
        
Най-малките посетители и тази събота точно в 10.30 часа могат да се включат в любимите музейни игри – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ