област Велико Търново
Сподели
20 дек 2018
Автор: ОбластВТ

Ученици от ОУ „Иван Вазов“ си пожелаха „Весела Коледа“ на 35 езика

Ученици от ОУ „Иван Вазов“ си пожелаха „Весела Коледа“ на 35 езика

На 35 езика си пожелаха „Весела Коледа“ ученици от ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица. Момчетата и момичетата от 3 „а“ клас и 4 „а“ клас, с класни ръководители Светла Новакова и Розалия Нанкова направиха съвместен проект „Коледна разходка по света“.


Децата представиха творби от български литературни класици и съвременни автори. Чрез разнообразни и интерактивни дейности, учениците се запознаха кой и как празнува Коледа по света, дали навсякъде децата очакват идването на Дядо Коледа с пълния с подаръци чувал. За празничната атмосфера в класните стаи допринесоха и стиховете край коледната елха.

Като част от празничните прояви в ОУ „Иван Вазов”, ученическият съвет организира коледен базар под наслов „Да оставим следа след себе си”. Той бе открит с коледни песни, изпълнени от училищната вокална група „Звънчета”. Деца от всички възрасти изработиха коледни картички и предмети, които бяха продавани в рамките на една седмица. Събраните средства ще бъдат дадени за благотворителна дейност.

В дните преди големия християнски празник Рождество Христово децата от подготвителната група и четвъртокласниците от ОУ „Иван Вазов“ поканиха на гости отец Зоран. Той им разказа за Бъдни вечер, за символите на Коледа, както и библейската история за раждането на Иисус. От своя страна домакините, с помощта и на родители, бяха подготвили уникална експозиция, изобразяваща Рождественската нощ в естествен размер на моделите. Вдъхновени от разказаното, учениците изработиха картички, свързани с коледните празници, които дариха за благотворителния базар в училището.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ