област Велико Търново
Сподели
23 ное 2017
Автор: ОбластВТ

Ученици пресъздадоха традициите и обичаите в българското семейство

Ученици пресъздадоха традициите и обичаите в българското семейство
Празникът Ден на християнското семейство в Средно училище „Георги Измирлиев“ бе отбелязан с пресъздаване на традициите и обичаите, свързани с този ден. В етнографската сбирка на училището „Предци и наследници“ за пореден път се „срещнаха“ поколенията и показаха, че за да бъде съхранена българската народност и българския дух,  по- често трябва да се връщаме към корените на дедите си.

С много емоция и ентусиазъм най-малките участници в литературния клуб „Ние, четящите и творящите“ влязоха в ролята на герои от патриархалното българско семейство и показаха, че семейството е ценност, която е съумяла да съхрани народността и духовността на българите през годините.

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. От дълбока древност  домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, усвояват важни знания за света. В семейството те не само се  възпитават, но и изграждат своя характер, а семейната среда е основа за развитие на техните заложби и дарби.  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ