област Велико Търново
Сподели
01 окт 2019
Автор: ОбластВТ

Фотоизложба „Moят роден край“ по повод Международния ден на възрастните хора проведоха във Велико Търново

Фотоизложба „Moят роден край“ по повод Международния ден на възрастните хора проведоха във Велико Търново
По повод 1-ви октомври - Международния ден на възрастните хора, Община Велико Търново, съвместно с Общински съвет на Нов съюз на пенсионерите, организират за 12-та поредна година Фотоизложба на тема „Моят роден край“, с представяне на фотографии от членове на Клубовете на пенсионера и инвалида на територията на общината.Изложбата се състоя на 27 септември в Ритуалната зала на Общинска администрация, като бе официално открита лично от Снежана Данева-Иванова, изпълняваща длъжността кмет на Община Велико Търново. Тя приветства участниците и гостите по повод предстоящия празник и им пожела да продължават да творят и създават спомени, които да споделят с идните поколения. Приветствие отправи и Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново с пожелания за нови творчески изяви и нестихващ ентусиазъм.

Във изложбата бяха подредени над 50 фотографии на природни и културно-исторически забележителности от родните места на 16-те участници. На всички представили се във фотоизложбата, бяха връчени грамоти.

Специално за събитието, като поздрав към всички гости, театрална формация „Алтернатива“ към Клуб на пенсионера и инвалида в село Самоводене представи спектакъла „Таралеж“ от Иван Радоев. Спектакълът бе открит с приветствие от Радка Маркова, председател на Общински съюз на Нов съюз на пенсионерите. За своето представяне, театралната формация получи бурните аплодисменти на многобройната публика. Благодарности изказа и Росица Димитрова, която подари цветя и поздрави участниците за приятните емоции и възможността всички присъстващи да се докоснат и принесат в неповторимото вълшебство на театралното изкуство.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ