област Велико Търново
Сподели
27 сеп 2018
Автор: ОбластВТ

„Приказка за Ох!” ще разкажат в Театър "ВЕСЕЛ"

„Приказка за Ох!” ще разкажат в Театър ВЕСЕЛ
В съботния афиш на Куклен театър "ВЕСЕЛ", на 29 септември от 11.00 ч., в Читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Търговище . Представлението е „Приказка за Ох“ от Т. Михайлова.


Постановката на спектакъла е дело на Т. Вълов, сценографията и куклите – на В. Бенковска, а музиката – на Е. Методиева. В атрактивното представление участват Цветина Иванова, Стела Стойнева и Милен Алексиев.

 Представлението „Приказка за Ох“ е среща с едно непослушно малко момиченце – Лили, което яде много сладки и бонбони, не обича да си пие млякото, не харесва зеленчуците, не си мие зъбките. До къде води това – естествено до неизбежното „Ох, боли!” и до среща с чичо доктор и вранката с име Ох. Целта на пиесата е създаване на положителни навици в областта на здравното възпитание на децата. „Приказка за Ох“ е поредният спектакъл на ДКТ – Търговище от съботния афиш на Куклен театър "ВЕСЕЛ".
 
„Браво, Франклин!”, „Маша и Мечокът”, „Снежанка и седемте джуджета”, „Болен здрав носи” и „Котаракът в чизми” са част от спектаклите, които ще радват приятелите на кукления театър до края на годината, когато ще е и тържественото посрещане на Дядо Коледа.

 Проектът за съботни представления за семейна публика на Куклен театър "ВЕСЕЛ" се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ