област Велико Търново
Сподели
22 авг 2019
Автор: ОбластВТ

„Червената шапчица” в първото издание на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново

„Червената шапчица” в първото издание на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново
На 24 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт Лято” до паметника „Асеневци” в старата столица, Театър ВЕСЕЛ ще бъде домакин на предпоследния спектакъл от афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. След представлението всеки зрител ще има възможност да гласува за своя любим спектакъл от програмата на фестивала. Така ще се определи и Наградата на публиката, която ще бъде обявена на закриването на културния форум в края на месеца. При дъждовно време представлението ще се играе в салона на НЧ „Искра” (0887 790 549). Входът е свободен.Варненският куклен театър ще зарадва фестивалната публика с вълнуващ спектакъл по любима приказка – „Червената шапчица“ на Шарл Перо. Постановката и сценарият са дело на Стоян Стоянов, куклите и сценографията – на Адриана Добрева, а музиката – на Иван Кръстев. В представлението участват Мария  Томова, Елица Данаилова и Иван Шумаров.
         
Едни от най-популярните приказни герои от „Червената шапчица“ се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели. Към играта ги примамват трите палави  елфчета, които (може би) живеят във всяко детско въображение. И приключението започва – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на добрата ѝ баба. А как завършва тази история, разказана с много смях, доброта, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите от детската приказка.
 
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и Министерството на културата.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ