област Велико Търново
Сподели
09 окт 2017
Автор: ОбластВТ

360 студенти и 180 курсанти са приети в НВУ "Васил Левски"

360 студенти и 180 курсанти са приети в НВУ Васил Левски
Областният управител проф. д-р Любомира Попова и заместник областният управител Ивета Кабакчиева уважиха откриването на Академичната 2017-2018 година в НВУ "Васил Левски". Церемонията започна с академично слово на ректора бригаден генерал Пламен Богданов. Общият брой на записаните студенти тази година надхвърля 360, курсантите са 180 души. 

Областният управител също приветства новоприетите. "Военният университет е с безспорен авторитет в страната, наследник и пазител на традициите в българското военно дело. 

Днес в него се реализира модерен учебен процес, в резултат на който се подготвят конкурентни кадри за системата на отбраната, получаващи висока оценка у нас и в чужбина. На днешния празник пожелавам на Вас, на целия Ви екип, на преподавателите и на академичната общност здраве, енергия и висок успех , за да се утвърждавате, като престижен учебен център в България и зад граница", каза тя.

Новата академична година минава под знака на още две важни годишнини – 180 години от рождението на Васил Левски и 140-годишнината от началото на Освободителната война. С лекцията си историкът проф. Петко Петков припомни на възпитаниците за важните събития.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ