област Велико Търново
Сподели
29 юни 2018
Автор: ОбластВТ

Google и SoftUni Digital организират безплатни обучения във Велико Търново и Горна Оряховица

Google и SoftUni Digital организират безплатни обучения във Велико Търново и Горна Оряховица

Google и SoftUni Digital организират безплатни дигитални обучения в над 37 града в България, включително в Горна Оряховица и Велико Търново.

Семинарът ще се проведе с подкрепата на Община Горна Оряховица на 9 юли от 17.00 до 18.30 ч. в Зала 1 на Общината.
Семинарите в град Велико Търново ще се проведат с подкрепата на Стопански факултет на Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" на следните дати:
05.07.2018 – 17:30 – 19:00 - Стопански факултет на ВТУ "Св.св. Кирил и Методий", ул.
"Арх. Георги Козаров" 1. ет.1, Зала 2
19.07.2018 – 17:30 – 19:00 - Стопански факултет на ВТУ "Св.св. Кирил и Методий", ул.
"Арх. Георги Козаров" 1. ет.1, Зала 2

На 14-ти май стартира проектът на Google Дигитален гараж /learndigital.withgoogle.com/digitalengarazh/ в сътрудничество със SoftUni Digital /digital.softuni.bg/. 12 специално обучени от Google консултанти ще водят безплатни семинари и индивидуални обучения в повече от 37 града в България. Трейнърите ще се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и ще обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и всички желаещи да обогатят дигиталните си умения в използването на онлайн инструменти за растеж.

Google има за цел да обучи 15 000 души от малки и средни предприятия до края на годината.

Дигитален гараж е програма, която помага на хората да подобрят дигиталните си умения безплатно. Програмата предлага онлайн и офлайн обучения, създадени от Google, които допринасят за разрастването на бизнеса онлайн, следвайки собствено темпо и чрез гъвкави и персонализирани уроци. Кампанията в България стартира през месец май 2018 г. и ще продължи до края на 2018 г.

Защо онлайн присъствието е толкова важно за малките и средни бизнеси?

70% от хората в България използват интернет за лични цели; 55% - използват смартфон; 48% - използват интернет, пазаруват онлайн; 56% - използват интернет, сравняват услуги и продукти онлайн преди покупка.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ